English

Mjekësi - Qumështi Pa Yndyrë Ul Tensionin E Gjakut

NJU JORK, 25 korrik /ATSH-MIA/ - Prodhimet e payndyrshme të qumështit mund të zvogëlojnë rrezikun nga tensioni i lartë i gjakut deri në 50 për qind, thuhet në numrin e fundit të revistës së njohur amerikane ''Clinical Nutrition''. ''Qumështi me yndyrë dhe prodhimet e tij nuk kanë këtë efekt'', thonë shkencëtarët e studimit ku u përfshinë 6 000 persona. Qëllimi i studimit ka qenë vlerësimi i marrëdhënies mes konsumimit të qumështit dhe nënprodukteve të tij si edhe rrezikut nga tensioni i lartë. Personat, të cilët kanë pirë më shumë qumësht dhe kanë ngrënë më shumë nënprodukte qumështi me pak yndyrë, kanë pasur 50 për qind më pak rrezik nga tensioni i lartë në krahasim me ata që pak ose aspak nuk i kanë shfrytëzuar këto nënprodukte./ a.jor.
KOMENTE