English

Gjykata lë në burg dy mjekët e akuzuar për korrupsion

Fier, 31 korrik, NOA – Gjykata e Fierit ka marrë sot vendimin për të lënë në burg dy mjekët, të cilët u arrestuan pak ditë më parë për korrupsion pasiv.

Dy mjekët Tushe Qallia dhe Leon Shpataraku u arrestuan dy ditë më parë në kuadër të operacionit të koduar “Shkodrani”.

Mendohet se mjekët kanë falsifikuar kartelat mjekësore të pacientëve që kërkon ndryshmin e të dhënave për gjendjen fizike me qëllim për të përfituar pensione. Sipas akuzës dy mjekër në bashkëpunim dhe me një mjek të tretë, Stavri Furrxhi, kanë dhënë padrejtësisht leje KEMP-i për personat me aftësi të kufizuar për punë.

Mjeku Furxhi ka qenë kryetari i komisionit, por nuk është arrestuar nga policia pasi është larguar drejt Greqisë.

NOA

KOMENTE