English

Kina Dhe Meksiko Nënshkruajnë Një Program Për Forcimin E Marrëdhënieve Politike Dhe Ekonomike

MEKSIKO, 31 korrik /ATSH-AFP/ - Kina dhe Meksika nëshkruan dje një program të ri bashkëpunimi për katër vjet që parashikon riforcimin e marrëdhënieve të tyre politike dhe ekonomike. ''Marrëveshja që u nënshkrua nga ministrat e Punëve të Jashtme të dy vendeve, Yang Jiechi dhe Patricia Espinosa mbulon një gamë të gjerë bashkëpunimi tregtar, shkencor, teknologjik dhe kulturor'', theksuan dy palët. Më shumë se 150 funksionarë morën pjesë në Meksiko në punimet dyditore dypalëshe që u përqendruan në qeverisjen financiare dhe ndryshimet klimatike. Komuniteti ndërkombëtar duhet të marrë vendimepër një sërë instrumentesh që garantojnë transferimin e ndihmave teknologjike dhe financiare nga vendet e industrializuara për reduktimin e metimevetë gazit me efekt serë'', deklaroi Espinosa gajtë seancës së nënshkrimit të programit./ /ec/
KOMENTE