English

Axhenda Ndërkombëtare 1 Gusht 2010

---------------------------------------------------------------- NGJARJE KRYESORE ------------------------------ MOSKË/VORONEJ - Zjarrëfikësit dhe trupat ushtarakë po luftojnë kundër zjarreve në Rusi që kanë përfshirë qindra mijëra hektarë dhe janë përhapur deri në Lindjen e Largët, pas pjesës perëndimore të Rusisë. PESHAUAR - Forcat e shpëtimit po bëjnë përpjekje për tu ardhur në ndihmë të dëmtuarve nga përmbytjet e pazakonta në veriperëndim të Pakistanit ku si pasojë kanë humbur jetën të paktën 800 persona. NJU ORLINS - Ndjekje e luftës kundër njollës së naftës në Gjirin e Meksikës ndërkohë që inxhinierët përfunduan një manovër për të nadaluar rrjedhjet e naftës. TË TJERA --------------- KAJRO - Presidenti izraelit, Shimon Peres takohet me presidentin egjiptian, Hosni Moubarak. ATHINË - Dita e shtatë e grevës së shoferëve të kamionëve, të cilët kanë kundërshtuar qeverinë që ka ngarkuar forcat e armatosura për furnizimin e sektorëve kyç si aeroportet, impiantet elektrike dhe spitalet. BAGDAD - Ndjekje e zhvillimeve në sektorin e sigurisë dhe politik pas njoftimit që muaji korrik ka qenë një nga muajt më të përgjakshëm në Irak me 535 të vdekur nga dhuna./ /ec/
KOMENTE