English

Vdes ish presidenti i Italisë, Françesko Kosiga

Romë, 17 gusht, NOA – Ka vdekur sot në moshën 82 vjeçare Françesko Kosiga. Ish Presidenti i Italisë dhe ish-kryeministër, Kosiga është një prej politikanëve më të njohur italianë gjatë viteve të fundit.

Kosiga ka lindur më 26 korrik 1928 në Romë. Ai njihet si politikan, por karrierën e tij e ka nisur si avokat dhe pedagog në universitet. Ai është presidenti i tetë i Italisë dhe e mbajti këtë detyrë gjatë viteve 1985-1992.

Gjithashtu ka qenë ministër i brendshëm në qeverinë e Andreotit në 1976 dhe ka dhënë dorëheqjen pas vrasjes së Aldo Moros.

Nga 1979-1980 ka qenë kryetar i Këshillit të Ministrave dhe Presidenti i Senatit në nëntë sesione parlamentare

a.k/NOA

KOMENTE