English

Ndotja e mjedisit, gjobiten 99 bashki, komuna e subjekte private, tabela e plotë

Tiranë, 18 gusht, NOA – Ministria e Mjedisit ka gjobitur 99 bashki dhe komuna në të gjithë vendin për kalimin e normës së ndotjes.

Drejtori i Kontrollit të Mjedisit, Alfred Deshati deklaroi sot gjatë një konference për mediat se masat janë marrë edhe për subjekte private të cilat nuk kanë repsketuar ligjin.

Në listë, ndër të tjerat bëjnë pejsë, bashki të mëdha si ajo e Durrësit, Gjirokastrës, Elbasan Lezhë, etj. Gjobat e vendosura nga Ministria e Mjedisit variojnë nga 1 milionë lekë deri në 50 mijë lekë.

Sipas Drejtorit të Kontrollit të Mjedisit gjobat janë vendosur për “ndotjet nga mbetjet urbane, nga mbetjet spitalore, ndotjen akustike dhe ndotje të tjera në zonat bregdetare dhe turistike”.

Sipas Ministrisë së Mjedisit janë gjithsej 19 bashki të gjobitura në gjithë vendin, 17 komuna dhe 63 subjekte private.

Vlera totale e gjobave arrin në shifrën e 53.580.000 lekë të reja.

1. Bashkia Durrës, 1 000 000 lekë, për ndotje të vijes bregdetare në zonën e plazhit në Gjirin e Durresit.

2. Komuna Ishëm, Durrës, 1 000 000 lekë, për ndotje të vijes bregdetare në zonën e plazhit në Gjirin e Lalezit.

3. Bashkia Durrës, Ndërrmarrja Komunale e Pastrimit të Plazhit 1 000 000 lekë, për ndotje të vijes bregdetare në zonën e plazhit në Gjirin e Durrësit.

4. Bashkia Krujë, 500 000 lekë, për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

5. Bashkia Fushë- Krujë, 500 000 lekë, për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

6. Komuna Cudhi, Durrës, 500 000 lekë, për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

7. Komuna Velipojë, Shkodër, 500 000 lekë, për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

8. Bashkia Gjirokastër, Ndërmarrja Komunale e Pastrimi-Gjelbërimit 1 000 000 lekë, për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

9. Komuna Hudenisht, Pogradec, 500 000 lekë, për ndotje nga mbetjet urbane dhe mbetjet e tjera të ngurta në territorin në juridiksion të saj, në bregun e Liqenit të Pogradecit.

10. Komuna Ndërmenas, Fier, 1000 000 leke, për ndotje nga mbetjet urbane dhe mbetjet e tjera të ngurta në territorin në juridiksion të saj.

11. Kompania “Albpetrol”, Fier, 1000 000 lekë, për ndotje nga derdhjet e mbetjeve të naftës.

12. Kompania “Albpetrol”, Kuçovë, 500 000 lekë, për ndotje nga derdhjet e mbetjeve të naftës.

13. Bashkia Burrel, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin mjedisor të mbetjeve të ngurta.

14. Komuna Maqellare, Dibër, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin mjedisor të mbetjeve të ngurta.

15. Komuna Shupenze, Dibër, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin mjedisor të mbetjeve të ngurta.

16. Anija “Angel”, Durrës, 300 000 lekë, për shkeljen e ligjit për mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe dëmtimi.

17. Sadi Koshenaj, Vlorë, 500 000 leke, për shkeljen e ligjit për mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe dëmtimi, hedhje inertesh në det.

18. Qani Hyskaj, Vlorë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe dëmtimi, hedhje inertesh në det.

19. Mazë Gjonzeneli, Vlorë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe dëmtimi, hedhje inertesh në det.

20. Artan Arizaj, Vlorë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe dëmtimi, hedhje inertesh në det.

21. Selman Kodra, Shkodër, 500 000 lekë, për mbeturina ndërtimore të pazhvendosura.

22. Kujtim Proseku, Shkodër, 500 000 lekë, për mbeturina ndërtimore të pazhvendosura.

23. Bashkia Elbasan, 1 000 000 lekë, për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

24. “Korsel” Sh.p.k, Korçë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve .

25. “Rozafa-94” Sh.p.k, Shkodër, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve.

26. Gëzim Thartori, Firma e Pastrimit të Mbetjeve Urbane Golem, Kavajë, 1 000 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve.

27. Muhamed Muça, Firma e Pastrimit të Mbetjeve Urbane Kryevidh, Kavajë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve.

28. Komuna Shëngjin, Lezhe, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

29. Komuna Shënkoll, Lezhë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

30. Komuna Zejmen, Lezhë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

31. Komuna Balldre, Lezhë, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

32. Komuna Milot, Lezhe, 500 000 leke, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin ne juridiksion te saj.

33. Bashkia Lezhe, 500 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

34. Bashkia Laç, , 500 000 leke, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

35. Bashkia Lushnjë, 1 000 000 lekë, për shkeljen e ligjit për administrimin e mbetjeve dhe për ndotje nga mbetjet urbane në territorin në juridiksion të saj.

36. Sbjekti “Nato”, Durrës, sh.p.k, 1 000 000 lekë, për shkeljen e ligjit për mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe dëmtimi, hedhje inertesh në det.

37. Anija „Renvi-IV”, Durres, sh.p.k, 500 000 leke, per shkeljen e ligjit per mbrojtjen e mjedisit detar nga ndotja dhe demtimi, hedhje ujra te ndotura me vajra dhe lubrifikante ne det.

38. Komuna Rrashbul, Durres 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

39. Komuna Xhafzotaj, Durres 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

40. Komuna Bubq, Durres 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

41. Bashkia Shkoder 500 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

42. Komuna Rrethina Shkoder 500 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

43. Bashkia Puke 500 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

44. Bashkia Fushe-Arrez 500 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

45. Bashkia Vlore 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

46. Bashkia Sarande 500 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

47. Subjekti „ Bruci”, Vlore 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve urbane.

48. Subjekti „ Kabuçi”, Vlore, 500 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve urbane.

49. Subjekti „ Infinit construction”, Berat 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve urbane.

50. Loli Popi, Vlore, Disko, 500 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

51. Coco Bombo, Vlore, Disko, 500 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

52. Lulezim Çalliku “Number One”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

53. Ilir Lakori “Eliza”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

54. Faik Shehu “Kosova Live”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

55. Skender Balani “Parajsa”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

56. Gentian Andoni “Genti”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

57. Skender Balani “Parajsa”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

58. Artan Bodlli “Bukuria e Durresit”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

59. Denis Capi “Tropikal”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

60. Zef Cupi “Romana”, Durres, 50.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

61. Rovena Stefa “Club Rovena”, Durres, 10.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

62. Halil Hoti “Sero-Star”, Durres, 5.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

63. Gjon Kola “Beatifuul”, Durres, 5.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

64. Altin Gashi “Prishtina”, Durres, 5.000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

65. Bashkia Korce 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

66. Bashkia Pogradec 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

67. Subjekti “BOSSA NOVA” , Himare, disko, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

68. Subjekti “ARUBA BEACH BAR”, Himare, disko, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

69. Subjekti “CASA BLANCA” , Himare, disko, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

70. Subjekti “JAHT CLUB RIVIERA”, Himare, disko, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

71. Subjekti “HAVANA 2” , Himare, disko, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

72. Subjekti “MOJITO” disko, Orikum, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

73. Subjekti “ITARUS” , disko, Vlore, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

74. Subjekti “SAINT TROPEZ” disko, Vlore, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

75. Subjekti “BLISS” disko, Vlore, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

76. Subjekti “SPACE” disko, Vlore, 50 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

77. Subjekti “BAR LOKAL VIZION” disko, Sarande, 30 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

78. Korsel, Firma e Pastrimit te Mbetjeve Urbane Kavaje, 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve.

79. Subjekti “Afrika” disko, Sarande, 1 000 000 leke, per ndotje akustike jashte orareve te percaktuara.

80. Qendra shendetesore Fushe-Kruje, 800 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Durres.

81. Spitali Klinik Kruje, 2 000 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Durres.

82. Agron Dedia, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Durres.

83. Spitali Kuçove, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Berat.

84. Spitali Skrapar, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Berat.

85. Spitali Himare, 1 000 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Durres.

86. Spitali Korçe, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Korçe.

87. Spitali Pogradec, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Korçe.

88. “ Korsel ” Sh.p.k, , 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Korçe.

89. Spitalit Civil Bulqize, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Diber.

90. Spitalit Civil Burrel, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Diber.

91. Spitalit Rajonal Gjirokaster, 700 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Gjirokaster.

92. Sherb Spitalor Koplik, 1 000 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Shkoder.

93. Rozafa-94, 500 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Shkoder.

94. Spitali Rajonal-Vlore, 1 000 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Vlore.

95. Poliklinika Vlore, 1 000 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Vlore.

96. Qendra Shendetesore Selenice, 1 000 000 leke, per shkeljen e rregullores per administrimin e mbetjeve spitalore. Gjoba eshte vendosur nga ARM Vlore.

97. Bashkia Corovode, Skrapar, 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

98. Komuna, Bogove, Skrapar, 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj.

99. Bashkia Durres, 1 000 000 leke, per shkeljen e ligjit per administrimin e mbetjeve dhe per ndotje nga mbetjet urbane ne territorin ne juridiksion te saj, Lanfill pa leje mjedisore per mbetjet urbane.

a.k/NOA

KOMENTE