English

Kryeministri merr pushimet e ...lindjes

Londër, 27 Gusht 2010 NOA – Kur femrat janë shtatzëna, një pjesë të kohës e kanë të ligjëruar që të qëndrojnë me leje lindjeje, madje dhe ca muaj pasi kanë sjellë në këtë botë fëmijën.

Por edhe meshkujt kanë të drejtën e tyre që të marrin leje lindjeje. Kështu, Dejvid Kamerun do të bëhet kryeministri i parë britanik por ndoshta dhe kreu qeveritar i pari në botë, i cili do ta shfrytëzojë pushimin e lindjes.

Lajmi u konfirmua nga zëvendëskryeministri britanik i cili tha se tre ditë pasi bashkëshortja e kryeministrit lindi fëmijën e katërt, Florens Rouz Endelion, Kamerun ka marrë leje lindjeje.

Konfirmohet se 15 ditë pushime do të gëzojë kryeministri britanik. Por këtë periudhë dy javore do ta gëzojnë të gjithë qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar që bëhen baballarë.

Dy javët e pushimit të lindjes, britanikët kanë të drejtë t'i marrin pas lindjes së fëmijës.

e.r/NOA

{youtube}uASUN608nWk{/youtube}

KOMENTE