English

Vjeshta vë në gjumin letargjik trurin e njerëzve

9 shtator NOA - Ditët po shkurtohen, reduktohen orët me dritë dhe njëkohësisht truri i disa personave bie në gjumin e tij letargjik.

Bëhet fjalë për një shqetësim afektiv sezonal, që është pak a shumë i ngjashëm me një lloj depresioni që çon, mbi të gjitha gratë, në kërkim të karbohidrateve. Në këtë mënyrë Giuseppe Bersani, ekspert i shqetësimeve sezonale, ka treguar për këtë shqetësim që mund të kenë disa persona që janë më të prirur për tu prekur gjatë stinës së vjeshtës.

r.b/NOA

KOMENTE