English

Parashikimi i motit per sot, nga NOA dhe MeteoAlb

Tiranë, 2 Tetor 2010 NOA - Mengjesi i seshtunes nisi sot me kthjellime dhe vranesira kalimtare ne bergdetdhe zonen e ulet por me vranesira me te dendura ne zonat malore.

Më poshtë vijon parashikimi i detajuar i motit,ofruar nga Agjencia Kombëtare e Lajmeve NOA dhe Shërbimi Metereologjik MeteoAlb:

Shqipëria

Duke iu afruar oreve te mesdites do te kemishtim te vranesirave ne vend ku me te dukshme do te jene ne pjesen Lindore tecilat do te gjenerojne shira me intensitete te dobeta.

Vranesirat do te jene te pranishme edhe gjatepjeses se dyte te dites pothuajse ne te gjithe territorin.

Nderkohe zonat malore pergjate kufirit Lindordo te mbeten me vranesira dhe shira te dobet e te izoluar.

Gjate nates vranesirat dhe shirat e dobet dote largohen nga territori duke bere qe mengjesi i se dieles te jete ikthjellet.

Temperaturat e ajrit do te pesojne rritje me 1– 2 grade si ne vlerat e mengjesit dhe ne ato te mesdites, kjo rritje do tejete ne te gjithe vendin.

Era do të fryjë e lehte me shpejtesi 15 km/hdhe drejtim Veripernedimor kjo do te beje qe deti te kete dallgezim te ulet.

Europa

Europa Perendimore si dhe Ishujt britanike dote mbeten me vranesira dhe shira te konsiderueshem.

Po ashtu edhe pjesa me e madhe e gadishullitte Skandinavise do te dominohet nga vranesira dhe shira me intensitet te larte sidomosne pjesen e dyte te dites.

Ndersa e gjithe pjesa tjeter e Europes do tekarakterizohet nga kthjellime dhe vranesira kalimtare.

Ngjarje ekstreme në Europë:

Greqia dhe Italia Jugore rrezikohen nga stuhime rrufe;

Europa Perendimore alarmon rrebeshe shiu dhe stuhite forta ere;

Hungaria rrezikohet nga temperaturaekstremisht te ulta.

e.r/NOA

KOMENTE