Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153

Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153

Warning: file_get_contents(https://www.njoftime.net/service/xml-last-ads/): failed to open stream: operation failed in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153
SHBA, Restorantet dhe lokalet tashmë me një motiv për tu shqetësuar
English

SHBA, Restorantet dhe lokalet tashmë me një motiv për tu shqetësuar

SHBA, Autoritetet shëndetësore amerikane kanë vendosur të bëjnë publike rezultatet e inspektimeve duke i vendosur në hyrjet të lokaleve dhe restoranteve. Për këtë arsye, në hyrje të lokaleve do të vendoset një kartelë vlerësimi, një raport i vërtetë, në 3 nivele: një A ngjyrë blu tregon se gjithçka është në rregull, B-ja e gjelbër tregon se ka ende vend për përmirësim, ndërsa C-ja jeshile thekson numrin dhe peshën e shkeljeve të gjetura. Deri më sot, të zbuloje CV-në e një lokali, apo restoranti nuk ishte e lehtë.

Pavarësisht 55.000 inspektimeve në vit, autoritetet kanë mbajtur rezerva, duke ekspozuar "listën e zezë", vetëm në vendin e inspektimeve të shëndetit. Por si pasojë e shtimit të rasteve të infeksioneve, helmimeve, si dhe ankesave të konsumatorëve gjithnjë e në rritje, autoritet kanë vendosur një procedurë të tillë. Nëse pronari i restorantit merr B ose C, duhet të përgatitet për një inspektim të ri pas 7 ditësh. Por nëse nuk përmirësohet, në një interval prej rreth 30 ditësh, do të jetë i detyruar për ta mbyllur. a.e./NOA

KOMENTE