English

Dokumentet për luftën në Irak, kërkohen hetime për abuzimet

Uashington, 24 tetor, NOA - Organizata për të drejtat e njeriut, Human Rights Watch i ka bërë thirrje Irakut që t’i hetojë akuzat se policët dhe ushtarët irakianë kanë abuzuar dhe torturuar të burgosurit.

Pretendimet e këtilla u ngritën në dhjetëra mijë dokumentet e publikuara nga faqja Wikileaks, njofton REL.

Human Rights Watch po ashtu i bëri thirrje Washingtonit që të hetojë nëse forcat amerikane i kanë shkelur ligjet ndërkombëtare, duke ua dorëzuar të burgosurit irakianëve, përkundër rrezikut nga tortura.

Washingtoni e dënoi faqen Wikileaks për publikimin e dokumenteve, duke thënë se ky veprim i vë në rrezik ushtarët amerikanë dhe irakianë.

Themeluesi i Wikileaks, Julian Assange, tha se dokumentet e zbulojnë “të vërtetën” rreth konfliktit.

NOA

KOMENTE