English

SHBA, ndalohet ekzekutimi

Arizona, 26 tetor NOA - Në Arizona është anuluar një dënim me vdekje dhe kjo pasi avokati i personit të dënuar paditi farmaceutikun që po përdorej, sipas të cilit ai kishte një përbërje që mund të shkaktonte dhimbje dhe vuajtje të shumta.

Autoritetet faktikisht e anuluan vendimin e ekzekutimit me vdekje nëpërmjet injeksionit kundrejt 42 vjeçarit, i cili është i dënuar për vrasje në vitin 1989. Dënimi ishte në program të kryhej në mëngjesin e ditës së martë.

Për tu theksuar është se gjykata fillimisht e kishte autorizuar këtë vendim, por avokatët kishin kërkuar me ngul që diçka e tillë të mos zbatohej pasi kishin frikën e vuajtjeve të shumta nga farmaceutiku i importuar.

Megjithatë në fund, gjykatësi i dha të drejtë duke ndaluar kryerjen e këtij ekzekutimi.

r.b/NOA

KOMENTE