English

Vendimi i Komisionit Shtetëror: Ja si do ndërtohet Kuvendi i ri

>> Ja si do të ndërtohet Parlamenti i ri

>> Vendimi, Kuvendi i ri, tek Piramida

>> Zgjidhet problemi për tre institucione

>> Kuvendi, 4 herë më i madh se Qeveria

>> Berisha: Diktatura, barbare me Tiranën

>> Rama: S’jam për talebanizma në Tiranë

Tiranë, 2 nëntor, NOA -

Komisioni Shtetëror për ndërtimin e Kompleksit të ri Parlamentar, gjatë takimit të tij të sotëm mori vendimin për ngritjen e tij, duke përcaktuar edhe fazat konkrete të realizimit të këtij projekti.

Kështu, faza e parë është ajo e shpalljes së njoftimit për organizimin e këtij konkursi në gazetat e specializuara ndërkombëtare, duke vijuar më pas me përcaktimin e studiove të njohura ndërkombëtare, që u dërgohet kërkesa për shprehje interesi, për të marrë pjesë në konkursin ndërkombëtar për idenë e Kompleksit të ri Parlamentar, sipas listës bashkëlidhur.

Më pas, do të miratohet edhe rregullorja e organizimit të Konkursit Ndërkombëtar bashkëlidhur, ndërsa njësisë teknike të ndihmës dhe asistencës për realizimin e Kompleksit të ri Parlamentar t’i bashkëngjiten përfaqësues nga Kryeministria, Ministria e Punëve Publike dhe Transportit si dhe Ministria e Financave.

n.e/NOA

01. ALVARO SIZA

STUDIO: ÁLVARO SIZA VIEIRA

PORTO | Portugal

alvarosizavieira.com

siza@mail.telepac.pt

02. AMA Architecture& DAUDRÉ-VIGNIER

STUDIO: AMA Architecture & DAUDRÉ-VIGNIER Architecte

PARIS | France & PARIS, SOISSONS | France

www.ama-a.fr & www.daudre-vignier.com

ama@ama-a.fr & contact@daudre-vignier.com

03. AREA PROGETTO ASSOCIATI& Hijjas Bin Kasturi

STUDIO: AREA PROGETTO ASSOCIATI

PERUGIA | Italy

www.areaprogetto.it

studio@areaprogetto.it

04. BAUMSCHLAGER-EBERLE GRUPPE

STUDIO: BAUMSCHLAGER-EBERLE ZIVILTECHNIKER GmbH

LOCHAU | Austria

www.baumschlager-eberle.com

office@be-lochau.com, office(at)baumschlager-eberle.com

05. BEHNISCH ARCHITEKTEN

STUDIO: BEHNISCH, BEHNISCH & PARTNER

STUTTGART | Germany

www.behnisch.com

buero@behnisch.com

06. CHAPMAN TAYLOR

STUDIO: INTERNATIONAL ARCHITECTS MASTERPLANNERS DESIGNERS

LONDON | UK

www.chapmantaylor.com

ctlondon@chapmantaylor.com

07. COOPHIMME(L)BLAU

STUDIO: COOP HIMMELB(L)AU Wolf D. Prix / W. Dreibholz & Partner ZT GmbH

VIENNA | Austria

www.coop-himmelblau.at

office@coop-himmelblau.at

08. EMBT & ODB & ORMA

STUDIO: EMBT sl, OTTAVIO DI BLASI & PARTNERS, ORMA A’n’D srl

BARCELONA | Spain, MILANO | Italy, MILANO | Italy

www.mirallestagliabue.com, www.odb.it, ormaand.com

info@mirallestagliabue.com, info@odb.it, info@ormaand.com

09. DANIEL LIBESKIND

STUDIO: STUDIO DANIEL LIBESKIND

NEW YORK | USA

www.daniel-libeskind.com

info@daniel-libeskind.com

10. DAVID CHIPPERFIELD

STUDIO: DAVID CHIPPERFIELD ARCHITECTS ltd

LONDON | UK

www.davidchipperfield.com

info@davidchipperfield.co.uk

11. DOMINIQUE PERRAULT

STUDIO: DOMINIQUE PERRAULT ARCHITECTURE

PARIS | France

www.perraultarchitecte.com

dpa@d-p-a.fr

12. GMP

STUDIO: GMP von GERKAN, MARG und PARTNER

HAMBURG | Germany

www.gmp-architekten.de

hamburg-e@gmp-architekten.de

13. Ishimoto Europe S.r.l.& Francesco Scardaccione

STUDIO: ISHIMOTO EUROPE srl

MILANO | Italy

www.ishimoto.it

ishimoto@ishimoto.it

14. 15.IVANIŠIN-KABASHI

STUDIO: IVANIŠIN.KABASHI.ARHITEKTI

ZAGREB | Croatia

www.ivanisin-kabashi.hr

info@ ivanisin-kabashi.hr

15. JACQUES HERZOG, PIERRE DE MEURON

STUDIO: HERZOG & DE MEURON ARCHITEKTEN

BASEL | Swiss

info@herzogdemeuron.ch

16. JEAN NOUVEL

STUDIO: ATELIERS JEAN NOUVEL

PARIS | France

www.jeannouvel.fr

info@jeannouvel.fr

17. JOSEF PAUL KLEIHUES

STUDIO: KLEIHUES + KLEIHUES

BERLIN | Germany

www.kleihues.com

berlin@kleihues.com

18. MARIO BOTTA

STUDIO: MARIO BOTTA ARCHITETTO

LUGANO | Swiss

www.botta.ch

mba@botta.ch

19. Mario Cucinella Architects S.r.l. & Politecnica Soc. Coop.

STUDIO: MCA – MARIO CUCINELLA ARCHITECTS srl

BOLOGNA | Italy

www.mcarchitects.it

mca@mcarchitects.it

20. MICHAEL HOPKINS

STUDIO: HOPKINS ARCHITECTS

LONDON | UK

www.hopkins.co.uk

mail@hopkins.co.uk

21. NEUTELINGS RIEDIJK ARCHITECTEN

STUDIO: NEUTELINGS RIEDIJK ARKITECTS

ROTTERDAM | Netherlands

www.neutelings-riedijk.com

info@neutelings-riedijk.com

22. NORMAN FOSTER

STUDIO: FOSTER + PARTNERS

LONDON | UK

www.fosterandpartners.com

info@fosterandpartners.com

23. PAOLO DI NARDO

STUDIO: ARX srl

FIRENZE | Italy

www.arxnet.net

paolodinardo@arxnet.net, p.dinardo@unifi.it

24. REM KOOLHAAS

STUDIO: OMA HQ

ROTTERDAM | Netherlands

www.oma.nl

office@oma.com

25. RENZO PIANO

STUDIO: RPBW - RENZO PIANO BUILDING WORKSHOP

GENOVA | Italy

www. rpbw.com

Italy@rpbw.com

26. RICHARD ROGERS

STUDIO: ROGERS STIRK HARBOUR & PARTNERS

LONDON | UK

www.rsh-p.com

enquiries@rsh-p.com

27. RICHARD MEIER

STUDIO: RICHARD MEIER & PARTNERS ARCHITECTS LLP

NEW YORK | USA

www.richardmeier.com

mail@richardmeier.com

28. SAMYN and PARTNERS& S.t.i Studio Tecnico D'ingegneria S.r.l.,

STUDIO: SAMYN and PARTNERS

BRUSSELS | Belgium

www.samynandpartners.be

sai@samynandpartners.be

29. SANTIAGO CALATRAVA

STUDIO: SANTIAGO CALATRAVA SA

ZÜRICH | Swiss

www.calatrava.com

Santiago Calatrava S.A., Parkring 11, 8002 Zürich, Switzerland.

30. STEVEN HOLL

STUDIO: STEVEN HOLL ARCHITECTS

NEW YORK | USA

www.stevenholl.com

nyc@stevenholl.com

31. WILLIAM ALLEN ALSOP

STUDIO: STÖRMER MURPHY AND PARTNERS GbR

LONDON | UK

www.alsoparchitects.com

info@alsoparchitects.com

32. ZAHA HADID

STUDIO: ZAHA HADID ARCHITECTS

LONDON | UK

www.zaha-hadid.com

projects@zaha-hadid.com

KOMENTE