English

Studimi: Seksi zgjat jetën e meshkujve besnikë në çift

Firence, 3 nëntor, NOA - Aktiviteti i plotë dhe një jetë e kënaqshme seksuale, i mbron njerëzit nga sëmundjet e zemrës, sidomos në qoftë se ai është çift besnik dhe i lumtur, ku partnerët e tij nuk e tradhëtojnë njëri-tjterin.

Kështu pohon një studim i bërë nga universiteti i Firences, i cili ka ekzaminuar një mostër prej 4 mijë njerëzish duke fotografuar marrëdhënien e çiftit, mosfunksionim seksual dhe nivelin e testosteronit.

Të dhënat iu kaluan atyre mbi ngjarjet kardiovaskulare, duke rezultuar se besimtarët në çift, kanë rrezik më të ulët të rasteve kardiovaskulare, por përparësia është nëse dashnoret i kanë fikse.

“Ajo që është zbuluar është me të vërtetë një rreth vicioz. Më shumë seks është i barabartë me më shumë testosterone, që janë të njëvlefshme me më pak depresion, një performancë më të mirë kardiovaskulare dhe një metabolizëm më të mirë”, është shprehur Emmanuele Jannini, koordinatore e kërkimit.

n.e/NOA

KOMENTE