English

Spanjë, vendoset përdorimi i dy mbiemrave

Spanjë, 5 nëntor NOA - Në Spanjë është ndryshuar rregulli i trashëgimisë së mbiemrave dhe kjo për të respektuar barazisë ndërmjet sekseve.

Një projektligj parashikon se duke filluar që nga ky moment, të dy mbiemrat që do të mbajë një shtetas spanjoll (atë të babait dhe atë të nënës) do të shënohen në rendin alfabetik. Deri më tani mbiemri i babait është i pari në këtë renditje, ndërsa i nënës i dyti. Për fëmijët tashmë do të mundësohet që kur ata të rriten të vendosin se kë nga mbiemrat do të mbartin. Kjo reformë do të hyjë në fuqi vetëm pas dy vitesh.

r.b/NOA

KOMENTE