English

Panairi i Librit “Tirana 2010”, axhenda e plotë

Viti 2010 shënon mbajtjen e edicionit të 13-të të Panairit Mbarëkombëtar të Librit “Tirana 2010” dhe për të tretin vit radhazi ai sponsorizohet edhe nga Agjencia Kombëtare e Lajmeve NOA. Panairi zhvillohet më 11-15 nëntor 2010 në Pallatin e Kongreseve. Ceremonia e çeljes: Më 11 nëntor ora 18.00, nga: Kim Mehmeti-Sabri Hamiti-Aurel Plasari. Çdo ditë ju do të gjeni në faqen e posaçme të panairit të librit që është hapur nga NOA, të rejat më të fundit mbi eventin, të ftuarit, intervista, etj.

E enjte, datë 11.11.2010

Ora: 18.00: Ceremonia e Çeljes së Panairit të Librit “Tirana 2010” nga Sabri Hamiti-Kim Mehmeti-Aurel Plasari

Më pas vizitë në stendat e panairit të Librit

E premte, datë 12.11.2010

Ora 1100-1200 : Paraqitje e librit “Ali Pasha”,

autor Irakli Koçollari.

Ora 1200-1300: Paraqitje e librit “Panteoni i

nëndheshëm”ose “Letërsia e dënuar”,

autor Visar Zhiti;

Shtëpia Botuese OMSCA-1.

Ora 1800-1900: Paraqitje e librit “Shansi i fundit i

Amerikës”, autor Zbignieë Brzezinski;

Shtëpia Botuese Helga`s Secret.

Ora 1800 Ndarja e çmimeve të panairit.

DETAJET E PLOTA:

E shtunë, datë 13.11.2010

Ora 1100-1300: Forumi i organizuar nga Shoqata e

Botuesve: Libri, Përkthimi dhe Gjuha;

- Probleme dhe synime.

Ora 13.00-14.00: Paraqitje e librit “Koha për të

menduar”, autor Giorgio Magnanti;

Shtëpia Botuese ERIK.

Ora 14.00-15.00: Paraqitje e librit “Në pasqyrën e

oksidentit”, autor Ensi Sulstarova.

Ora 15.00-16.00: Paraqitja e Projektit Traduki.

Ora 16.00-1700: Lexim. Aktivitet i organizuar nga

Traduki.

Ora 17.00-18.00: Paraqitje e librit “Krijimtaria e Martin

Camaj”, autor Behar Gjoka;

Shtëpia Botuese Ombra-GVG.

Ora 18.00-19.00: Paraqitje e librit “Politika e gjuhës në

Shqipërinë socialiste”, autor Arshi

Pipa; Shtëpia Botuese Princi.

E diel, datë 14.11.2010

Ora 1300-1400: Paraqitje e librit “Artemisa e

Mëkatit”, autor Petrit Palushi;

Shtëpia Botuese Ombra - GVG.

Ora 1700-1800: Paraqitje e librit “Prozë dhe Vargje të

zgjedhura 3” dhe

-Havadan më havadan,

autor Mitrush Kuteli;

Shtëpia Botuese Kuteli.

Ora 1400- 1500: Paraqitje e librit “Letërsi e

painterpretuar”, autor Floresha Dado;

Shtëpia Botuese Bota Shqiptare.

Ora 1600- 1700 Paraqitje e librit “Etruskishtja”,

autor Niko Stillo.

Veprimtari kryesore:

Shtëpi botuese

Adresa:

Pallati i Kulturës

Lezhë, Shqipëri

Cel: 0692246822

E-mail: tcobani@yahoo.com

Personi përgjegjës:

Tonin Çobani

LOGOS-A

Veprimtari kryesore:

Shtëpi botuese

Adresa:

Rruga: Brigada e Dytë Maqedonase 21/1

Tel: ++389 2 26 00 036

Fax: ++ 389 2 26 11 508

Cel: ++ 389 70 227 478

http: www.logos-a.com.mk

E-mail: info@logos-a.com.mk

Personi përgjegjës

Adnan Ismaili

LIBRI SHKOLLOR

Veprimtari kryesore:

Shtëpi botuese, librari, shpërndarës

Adresa:

Zona Industriale p.n.

Prishtinë. Kosovë

Tel: 038 601-125, 038 601-126, 038 601-127, 038 601-128,

038 601-129

Fax: 038 601-128

E-mail: librishkollor@hotmail.com

Personi përgjegjës:

Bajram Shatri

LIBRARI E LIBRIT TË HUAJ

Veprimtari kryesore:

Librari

Adresa:

Ruga: “Bashkimi”, lagjia nr. 6

Durrës, Shqipëri.

Cel. 0682455065

Personi përgjegjës:

Stefan Kazanxhi

KOMENTE