English

Francë, pozitë e re për Francois Fillon

Francë, 14 nëntor NOA - Kryeministri francez Francois Fillon, i cili natën e së shtunës dha dorëheqjen nga qeveria, u rrit ditën e dielë në mëngjes nga presidenti Nikolas Sarkozi për të formuar një qeveri të re. lajmi u bë i ditur nga një komunikatë për shtyp e Elizesë. Riorganizimi i qeverisë në Francë u njoftua vetëm disa javë më parë nga Sarkozi.

“Besnikëria ime ndaj Nikolas Sarkozi, në përgjigje të besimit të tij, është rrjedhojë e respektit të thellë personal dhe e mbështetjes që më ka ofruar”, - komentoi Fillon. Fillon, 56 vjeç, i cili ka rezistuar shumë më mirë se Sarkozy rënien në votime në sondazhet e fundit, duke shafqur njëme maturi dhe siguri të një karakteri ideal për të qenë kreu i Elizesë. Deri disa javë më parë, Fillon kishte qëndruar jashtë për të mirën e Jean-Louis Borloo, Ministër i Energjisë dhe Ekologji, një udhëheqës i qendrës. Në ditët e fundit, bilanci filloi shkonte sërish për një Fillon 2, kjo dhe si rrjedhojë e një menxhaimi jot ë shkëlqyer të krizës së rafinerive nga Borloo.

r.b/NOA

KOMENTE