English

Kriza greke, Papandreu kërkon zgjatjen e afatit për shlyerjen e kredive

Athinë, 14 nëntor, NOA - Kryeministri grek Giorgios Papandreou foli për të parën herë për zgjatjen e afatit të kthimit të kredive miliardëshe të ndihmës të Bashkimit Evropian dhe të Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Një zgjatje e shlyerjes "gjendet tashmë në tryezë", e citon atë gazeta greke "Proto Thema".

Ministri i financave Giorgos Papaconstantinou kishte vënë në dukje, se sipas planit aktual të shlyerjes Greqia duhet të bëjë pagesa të larta në vitet 2014 dhe 2015.

Prej Bankës Qendrore Evropiane erdhën zëra paralajmërues, pasi nogociimi i ri do të vinte në pikëpyetje edhe besueshmërinë e premtimeve të Athinës.

NOA/DV

KOMENTE