English

Mister mbi vdekjen e italianëve në Kabul, ndoshta kishin informacione të tepërta ?

Kabul, 23 nëntor NOA - Është kthyer një mister i vërtetë vdekja e Lendi Lannelli dhe Stefano Siringo, dy personat që u gjetën të vdekur në Kabul, në dhomën e njërit prej tyre, në rrethana misterioze. Të dy italianët mund të kenë qenë dëshmitarë të papërshtatshëm të diversionit të miliona eurove për rindërtimin e Afganistanit dhe kjo mund të jetë arsyeja që të dy janë vrarë me një dozë vdekjeprurëse të heroinës.

Siringo dhe Lendi u zhdukën në shkurtin e 2006 në kryeqytetin afgan në rrethana misterioze, siç u tha nga “Messenger”. Të dy nuk ishin të varur nga droga. Dhe për të qartësuar konturet e kësaj historie janë dashur përfundimet e Profesor Marcello Chiarotti, këshilltar i prokurorisë Luca Palamara, i cili është duke u përpjekur të hedhë dritë mbi shkaqet e vdekjes së dy të rinjve nga Roma. Siringo dhe Lannelli u gjetën të vdekur në dhomën e Lannellit më 16 shkurtin e katër viteve më parë. Hetuesi Rosalba Liso ka sugjeruar që të dy u vranë, sepse ata kishin zbuluar vjedhjen e miliona eurove për rindërtimin e Afganistanit. Siringo ishte një punonjës i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Lannelli në kontabilitetet e Ilda, organizatë e OKB-së. U vranë nga një dozë heroine 89% e pastër, por duhe theksuar se të dy nuk ishin përdorues të drogës.

r.b/NOA

KOMENTE