English

Samiti i NATO-s, flet Obama: Ishte tepër produktiv

Lisbonë, 21 nëntor 2010 NOA/ R.Bulku - “Kemi përfunduar një takim shumë produktiv”. Kjo e thënë nga presidenti amerikan, Barak Obama, në konferencën për shtyp përfundimtare të Samitit të NATO-s në Lisbonë.

Me Rusinë “kemi arritur një marrëveshje për të bashkëpunuar për mbrojtjen nga raketat”, - tha Obama. “Aleanca mes të dy palëve të Atlantikut nuk ka qenë kurrë aq i fortë sa sot”, - shtoi ai.

“Nga Lisbona erdhi një mbështetje e jashtëzakonshme nga NATO për një ratifikim të shpejtë të traktatit START SHBA-Rusi mbi çarmatimin dhe mos kryeja e tij do të ishte një gabim shumë i rëndë “, -tha Obama.

Presidenti amerikan, nga ana tjeter vënë në dukje se edhe vendet e ish- Bashkimi Sovjetik ishin në favor, ashtu si të gjithë udhëheqësit historik të partive më të mëdha amerikane.

r.b/NOA

KOMENTE