English

Studimi: Aspirina mund të ndihmojë në shërimin e kancerit në prostat

Athinë, 28 nëntor, NOA - Sipas një studimi të kohëve të fundit, aspirina ndikon pozitivisht në përmirësimin e shëndetit të pacientëve, që vuajnë nga kanceri në prostat.

Më konkretisht u zbulua se pacientë me kancer në prostat, të cilët i ishin nënshtruar një ndërhyrje kirurgjikale apo kimioterapisë dhe që merrnin aspirina, kanë 4 % shanse të shërohen brenda një 10 vjeçari.

Sipas studimit, meshkujt me kancer të një rrezikshmërie të lartë në prostat, favorizohen pasi marrin aspirinë.

Doktor, Kevin Choe shpjegon se asprina ndikon në mospërhapjenn e metastazave tek pacientët.

Sipas përfundimeve të studimit të kryer në më shumë se 5 mijë pacientë burra, rezultatet e përvijimit të pacientëve ishin më të mira, kur ata përdornin aspirinë, sesa antibiotikë të tjerë.

Mjekët janë të mendimit se duhen ende studime në mënyrë, që aspirina të përdoret edhe zyrtarisht si një antibiotik kundër kancerit të prostatit, një nga sëmundjet vdekjeprurëse për meshkujt mbi moshën e mesme.

mit/NOA
KOMENTE