English

Ambasada e SHBA, pritje zyrtare për raportin mbi fetë në Shqipëri

Tiranë, 2 Dhjetor 2010 NOA - E Ngarkuara me Punë të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës jep një pritje me rastin e daljes së Raportit Ndërkombëtar mbi Lirinë e Fesë.

Të pranishëm ishin përfaqësues të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Bektashinjve, Kishës Ortodokse, Kishës Katolike, dhe Kishës Protestante. Raporti është pritur pozitivisht nga qeveria shqiptare.

Duke theksuar rolin e hershëm të Shqipërisë si një model i tolerancës fetare, e Ngarkuara me Punë Deborah Jones, mirëpriti të ftuarit në pritjen e posaçme.

E ngarkuara me Punë vlerësoi njohjen më të fundit nga ana e raportit të kësaj historie të mrekullueshme në një pritje ku morën pjesë përfaqësues të qeverisë, deputetë, organizata të shoqërisë civile, dhe përfaqësues të komuniteteve të ndryshëm fetare.

e.r/NOA

KOMENTE