English

Iran, dënohet me vdekje e dashura e ish-futbollistit

Ira 2 dhjetor NOA - Është varur në Iran e dashura e ish-futbollist të kombëtares Niser Mohammad Khani, ku sipas autoriteteve ajo është fajtore për vrasje me thikë ndaj bashkëshortes së sulmuesit iranian.

Shahla Jhahed ishte dënuar me vdekje për vrasje, tetë vite më parë, por më pas e tërhoqi rrëfimin. Khan, i cili tani trajnon Persepolis, ishte në të dyshuarit e parë të krimit. Shahla u dënua me varje gjatë agimit, në burgun Evin në Teheran dhe kjo pas konfirmimit të ekzekutimit nga Gjykata e Lartë e Iranit. Vajza në fjalë kishte nënshkruar një kontratë martese me Khan prej kohësh, një praktikë që lejon që burrat dhe gratë të jenë të bashkuar për një periudhë të caktuar, pa rrezikuar akuzat e tradhtisë. Burrat në Iran kanë të drejtë të kenë deri në katër gra dhe për të nënshkruar një numër të pakufizuar të martesave në kohë, por femra mund të qëndrojnë vetëm me një partner në një kohë.

r.b/NOA

KOMENTE