English

Rama: Fatura e përmbytjeve në Shkodër, 260 milionë euro

Tiranë, 7 dhjetor, Update, NOA – Kryetari i Partisë Socialiste ka bërë bilancin e parë të përmbytjeve në Shkodër. Në mbledhjen e Grupit Parlamentar të PS-së, Rama ju referua llogaritjes së dëmeve në bazë të çmimeve të tregut dhe deklaroi se “sot mund të flasim për një fature 260 milionë euro”.

Përmbytjet, raportim minutë pas minute

Kreu i PS-së përllogariti se rreth 70 milionë euro vlen vetëm përmbytja e tokave në Qarkun e Shkodrës.

“Le të marrim 3500 shtëpi, dyqane, biznese, prona me një vlerë 10 mijë euro, jemi në shifrën prej 35 milionë euro”, tha kreu i PS-së për llogaritjen e dëmeve për banesat e përmbytura.

Ai u shpreh se shifra prej 26 milionë eurosh është shumë me lartë, po të kihet parasysh dhe korrupsioni. Ai ka thënë se duhet ndërhyrje emergjente.

Kreu i PS-së u shpreh se
“Përmbytjet nuk janë vepër e zotit, por janë rezultat i dështimit të Sali Berishës. Në janar në atë zonë problemi ka dalë sheshit dhe rreziku është shfaqur përballë një argjinature të rrënuar”, tha Rama në mbledhjen e sotme të Grupit të PS-së.

Ai premtoi si masa ligjore miratimin e moratoriumit për mos prerjen e pyjeve dhe mos gërmimet në lumenj.

a.k/NOA

KOMENTE