English

Rritet konsumimi i farmaceutikëve

Milano, 14 dhjetor NOA - Rritje e vazhdueshme e konsumit të farmaceutikëve dhe kerkojnë një masë prej rreth 20% më shumë gjatë pesë viteve të fundit. Lajmi është raportuar nga Instituti i Shëndetit OSMED, në Itali.

Raporti, i cili përfshin dhjetë muajt e parë të 2010, flet për një tabletë për çdo ditë të vitit, veçanërisht për farmaceutikët kardiovaskularë, që do të thotë 954 doza ilaçesh në çdo një mijë banorë në ditë.

Industria nuk lejon aspak krizën: + 3,3 receta%, + 3,1% paketime, + 3,8 % doza, + 0,8 shpenzime farmaceutike dhe kjo krahasuar me vitin 2009.

r.b/NOA

KOMENTE