English

Speciale – Lëvizja jashtë vendit, ja të gjitha pikat kufitare nga mund të lëvizni

Tiranë, 14 Dhjetor 2010 NOA – Nga sonte, qytetarët e Republikës së Shqipërisë nuk do të kenë nevoje për vizë për të udhëtuar në 25 prej shteteve anëtare të Bashkimit Evropian si dhe në 3 shtete të tjera jo-anëtare të BE-së, pjesë të zonës Shengen.

Sepse më në fund, në minutat e para të 15 Dhjetorit 2010 hyn në fuqi heqja e vizave afatshkurtra për shtetasit shqiptarë që kanë pasaporta ndërkombëtare biometrike.

Qytetarët e Republikës së Shqipërisë që kanë një pasaporte të vlefshme biometrike, mund të udhëtojnë pa viza në këto shtete për periudha afatshkurtra deri në 90 ditë, çdo gjashtë muaj (180 ditë), për qëllime biznesi, për studime apo për turizëm.
Rregullat e reja zbatohen në të gjitha shtetet anëtare të Bashkimit Evropian përveç Mbretërisë së Bashkuar dhe Irlandës.

Qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë pa viza edhe në Islandë, Norvegji e Zvicër.

Austri

Finlandë

Letoni

Portugali

Belgjike

France

Lituani

Rumani

Bullgari

Gjermani

Luksemburg

Sllovaki

Qipro

Greqi

Malte

Slloveni

Rep.Çeke

Hungari

Holande

Spanje

Danimarkë

Islandë

Norvegji

Suedi

Estoni

Itali

Poloni

Zvicër

Ndërkohë, më poshtë vijon një informacion i dobishëm mbi vendkalimet kufitare, zonat ku gjenden dhe oraret e funksionimit të tyre.

Në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë 24 vendkalime kufitare dhe konkretisht:

DRKM Tirane

DREJTORIA RAIONALE E KUFIRIT DHE MIGRACIONIT TIRANE

PIKA E KALIMIT KUFITAR – Aeroporti i RINAS-it

DRK&M TIRANE
PKK Rinas

PKK

Aeroporti Rinas

Kategoria

I

DRKM

Tiranë

Shteti

Ajrore

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mallra

Agjencitë

PKM, SHD, SHV, SHF

Shkurtimet:

PKM- Policia Kufitare dhe Migracionit

SHD- Shërbimi Doganor

SHV- Shërbimi Veterinar

SHF- Shërbimi Fitosanitar

DK&M - Departamenti i Kufirit dhe Migracionit

DRK&M -Drejtori Rajonale për Kufirin dhe Migracionin

PKK - Pikë e Kalimit Kufitar

DREJTORIA RAJONALE E KUFIRIT DHE MIGRACIONIT DIBER

1 PIKE E KALIMIT KUFITAR

DRK&M DIBER
PKK Bllate

PKK

Bllata

Kategoria

II

DRKM

Dibër

Shteti

Maqedoni

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjencitë

PKM, SHD, SHV, SHF

DREJTORIA RAIONALE E KUFIRIT DHE MIGRACIONIT DURRES

2 PIKA TE KALIMIT KUFITAR

PKK Port Durres

PKK

Porti Durrës

Kategoria

I

DRKM

Durrës

Shteti

Detare

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjencitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Port Shëngjin

PKK

Shëngjin

Kategoria

I

DRKM

Durrës

Shteti

Detare

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjencitë

PKM, SHD, SHV, SHF

DRK&M Gjirokastër

3 PIKA TE KALIMIT KUFITAR

PKK Kakavije

PKK

Kakavijë

Kategoria

I

DRKM

Gjirokastër

Shteti

Greqi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Sopik

PKK

Sopik

Kategoria

II

DRKM

Gjirokastër

Shteti

Greqi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete,

Agjensitë

PKM

SPK&M Tre Urat

PKK

Tre Urat

Kategoria

II

DRKM

Gjirokastër

Shteti

Greqi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

DRK&M Korçë

DREJTORIA RAIONALE E KUFIRIT DHE MIGRACIONIT KORÇE

4 PIKA TE KALIMIT KUFITAR

PKK Kapshtice

PKK

Kapshtica

Kategoria

I

DRKM

Korçë

Shteti

Greqi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Gorice

PKK

Gorica

Kategoria

II

DRKM

Korçë

Shteti

Maqedoni

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Tushemisht

PKK

Tushemisht

Kategoria

II

DRKM

Korçë

Shteti

Maqedoni

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Qafe Thane

PKK

Qafë Thanë

Kategoria

I

DRKM

Korçë

Shteti

Maqedoni

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

DRK&M Kukës

DREJTORIA RAIONALE E KUFIRIT DHE MIGRACIONIT KUKES

5 PIKA TE KALIMIT KUFITAR

PKK Shishtavec

PKK

Shishtavec

Kategoria

II

DRKM

Kukës

Shteti

Kosovë

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

08.00’-18.00’/ udhëtarë

Agjensitë

PKM

PKK Orgjost

PKK

Orgjost

Kategoria

II

DRKM

Kukës

Shteti

Kosovë

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

08.00’-18.00’/ udhëtarë

Agjensitë

PKM

PKK Morine

PKK

Morina

Kategoria

I

DRKM

Kukës

Shteti

Kosovë

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Qafe Morine

PKK

Qafë Morinë

Kategoria

II

DRKM

Kukës

Shteti

Kosovë

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Qafe Prush

PKK

Qafë Prush

Kategoria

II

DRKM

Kukës

Shteti

Kosovë

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD

DRK&M Shkodër

DREJTORIA RAIONALE E KUFIRIT DHE MIGRACIONIT SHKODER

3 PIKA TE KALIMIT KUFITAR

PKK Muriqan

PKK

Muriqan

Kategoria

I

DRKM

Shkodër

Shteti

Mali i Zi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete

Agjensitë

PKM, SHD

PKK Hani i Hotit

PKK

Hani i Hotit

Kategoria

I

DRKM

Shkodër

Shteti

Mali i Zi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Bashkim

PKK

Bashkim

Kategoria

II

DRKM

Shkodër

Shteti

Mali i Zi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete

Agjensitë

PKM, SHD

DRK&M Vlorë

DREJTORIA RAIONALE E KUFIRIT DHE MIGRACIONIT VLORE

5 PIKA TE KALIMIT KUFITAR

DRK&M VLORE
PKK Port Vlore

PKK

Porti Vlorë

Kategoria

I

DRKM

Vlorë

Shteti

Detare

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Himarë

PKK

Porti Himarë

Kategoria

II

DRKM

Vlorë

Shteti

Detare

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

12 orë/ udhëtarë, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Port Saranda

PKK

Porti Sarandë

Kategoria

I

DRKM

Vlorë

Shteti

Detare

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Qafe Bote

PKK

Qafë Botë

Kategoria

I

DRKM

Vlorë

Shteti

Greqi

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

24 orë/ udhëtarë, mjete, mallra

Agjensitë

PKM, SHD, SHV, SHF

PKK Rips

PKK

Rrips

Kategoria

II

DRKM

Vlorë

Shteti

Rrips

Orari dhe Lloji i Aktivitetit

08.00’-18.00’/ udhëtarë

Agjensitë

PKM,

Shënim i NOA: Të nderuar lexues, për çdo pyetje apo paqartësi që mund të keni lidhur me heqjen e vizave dhe çdo ankesë apo konstatim lidhur me zbatimin e regjimit pa viza, mund të na shkruani në email noa@noa.al, ose mund të na dërgoni SMS apo MMS në numrin e telefonit +35568 42 73 73 7.

LEXONI GJITHASHTU: Heqja e vizave, gjithçka duhet të dimë

Shtetet ku ikim pa viza, kujdesi që duhet të bëjmë

KOMENTE