English

Çeku: Akuzat ndaj Thaçit, vazhdim i shpifjeve të Serbisë

Prishtinë, 18 dhjetor, N OA-Kreu u partisë Socialdemokrtae njëherësh edhe ish-komandanti i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Agim Çeku ka hedhur poshtë akuzat e raportuesit të KiE Dick Marti.

Çeku tha se UÇK-ja ka zhvilluar një luftë të drejtë dhe të pastër, në mbrojtje të popullit nga një agresor i paskrupullt.

Ai deklaroi se raporti nuk mbështetet në asnjë fakt, por është riciklim i tezave dhe shpifjeve shumëvjeçare të Serbisë.

Akuzat e ngrituar ndaj ish-Kryeministrit të Kosovës Hashim Thaçi, janë hedhur poshtë nga përfaqësues ndërkombëtar në Kosovë si përfaqësues të KFOR dhe UNMIK.

Këta përfaqësues por edhe politikanë shqiptar i kanë cilësuar akuzat e raportuesit Marti si të pabaza, pasi ai ka shprehur gjithmonë qëndrimin e tij kundër pavarësisë së Kosovës.

a.y/NOA
KOMENTE