English

Ban Ki Moon: OKB do të qëndrojë në Bregun e Fildishtë

E dielë, 19 dhjetor, NOA- Sekretari i pëgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Ban Ki Moon ka thënë se është i vendosur që misioni në Bregun e Fildishtë, UNOCI, të vazhdojë.

Mësohet se Moon është shprehur; “Të vazhdojë mandatin e tij, të vazhdojë të monitorojë dhe dokumentojë çdo shkelje të të drejtave të njeriut, nxitjen e urrejtjes dhe dhunës apo sulmet ndaj paqeruajtësve të OKB-së”.
Pavarësisht thirrjeve të presidentit në detyrë Laurent Gbagbo që të largohen nga vendi, paqeruajtësit e OKB-së do të mbeten në Bregun e Fildishtë për të përmbushur mandatin e tyre.

a.y/NOA
KOMENTE