English

Ministrja e Drejtësisë së Serbisë: Kemi nisur hetimin e trafikut të organeve

Beograd, 24 dhjetor – Ministrja e Drejtësisë e Serbisë, Snezhana Mallovicc, ka deklaruar se organet e jurisprudencës të Serbisë kanë marrë veprime parahetuese për rastin e tregtisë me organe njerëzore në Kosovë.

Ajo, sot për gazetën “Veçernje Novosti” ka deklaruar se është e sigurt, se duke marrë parasysh se bëhet fjala për krim të luftës, organet kompetente do të nisin hetimet.

“Kjo lëndë mund të jetë një test për bashkësinë ndërkombëtare dhe duhet të bëjmë gjithçka që të arrijmë bashkëpunim të plotë, sepse është e domosdoshme të përcaktohet e vërteta, dhe në këtë kontest, raporti i Dick Martyt paraqet kontribut të madh”, ka deklaruar Mallov.

a.k.NOA

KOMENTE