English

Kili njeh Palestinën si shtet

E shtunë, 8 janar 2011, NOA- Kili ka njohur zyrtarisht Palestinën, duke u kthyer kështu në vendin e fundit të Amerikës së Jugut që e njeh këtë shtet.

Ky njoftim erdhi nga Ministri i Jashtëm, Alfredo Moreno, i cili tha se qeveria kiliane ka miratuar një rezolutë për të njohur shtetin palestinez si “të lirë, të pavarur dhe sovran”.

Izraeli dhe Shtetet e Bashkuara i kanë dënuar këto vendime si joproduktive dhe të dëmshme.

Sipas tyre, shtetësia palestineze mund të arrihet vetëm me negociata midis Izraelit dhe Palestinës.

Ndërkaq janë rreth 100 shtete të botës kanë ofruar njohje për shtetin palestinez në 20 vitet e fundit.

a.y/NOA

KOMENTE