English

Adoleshentët vuajnë nga ankthi dhe depresioni në rast se kanë varësi nga video-lojërat

SHBA, 21 Janar NOA - Në qoftë se prej kohësh është vërtetuar se video-lojërat shkaktojnë shëndoshje tek fëmijët, ditët e sotme janë bërë dhe zbulime të tjera të cilat vijnë pikërisht si pasojë e përdorimit dhe abuzimit ndaj pajisjeve elektronike.

Ankthi dhe depresioni është diçka që është vënë re tek adoleshentët që kanë krijuar varësi ndaj video-lojërave. Ky është rezultati i disa studiuesve të Iowa State University të cilët, së bashku me bashkëpunëtorë në Singapor dhe Hong Kong, kanë monitoruar për dy vite me radhë shëndetin e 3 mijë fëmijëve për një studim, i cili më pas është publikuar nga “Pediatrics”.

r.b/NOA

KOMENTE