English

Muzeu i gjërave të pakuptimta

Austri, 21 Janar NOA - Është një ide tepër e veçantë dhe shumë zbavitëse. Bëhet fjalë për një muze i cili është titulluar “muzeu i gjërave të pakuptimta” dhe ndodhet në një fshat në Austri. Pa kuptim, por me të vërtetë tërheqës, duke parë që ka kuota e vizitorëve ka arritur në 100 mijë të tillë. Ideatorët e këtij muzeu të veçantë, janë pikërisht dy themeluesit e tij, Fritz Gall dhe Friedl Umscheid, të cilët nuk i kanë lënë asgjë rastësisë dhe rrëfejnë: “Menduam për krijimin e këtij muzeu gjatë një debati para së cilit kishim kthyer disa gota birrë. Më pas vumë re një kameriere e cila po përthyente një tavolinë të pisët”.

Me sa duket si nga debati dhe nga ai moment, të dy u frymëzuan dhe morën përsipër të ndërtonin një muze të gjërave të pakuptimta.

r.b/NOA

KOMENTE