English

Zbulo ç’lloj “krimineli” je sipas horoskopit

Tiranë, 20 shkurt 2011, NOA - Sipas një studimi të “Astrology Research Journal” të lindësh me hënë apo yll të keq nuk është më vetëm një mënyrë shprehje. Studimi, i cili është ende në proces, tregon se ka lidhje mes datës së lindjes, pra shenjës së horoskopit, dhe faktit të qenit kriminel apo sadist gjatë jetës.

Sipas studimit, duhet të kemi kujdes nga Gaforrja, Demi dhe Shigjetari. Janë pikërisht njerëzit e këtyre shenjave që rezultojnë si më të skeduarit, apo të arrestuarit në dosjet e FBI-së në SHBA.

Por, nuk është rasti që shenjat e tjera të gëzohen. Sipas studimit, nuk ka shumë gjasa që të tjetër të jenë të pafajshëm.

Mes shenjave të zjarrit, të lindurit në shenjën e Dashit janë për tu pasur frikë, sepse reagojnë me mjete të forta dhe janë të gatshëm për të bërë gjithçka.

Një shembull tipik është ai i Clyde Chestnut Barrou dhe partneres së tij Bonnie Elizabeth Parker, çifti që njihet me emrin “Boni dhe Klajd”. Klajd ka lindur në 24 mars 1909, i shenjës së Dashit dhe Boni në 1 tetor 1910, e shenjës së Peshores.

Këto janë shenjat më të zakonshme, sipas studimit të gjithë elementëve kriminal.

Megjithatë, keqbërësit e shenjës së Dashit nuk reagojnë kurrë me dëshirën e tyre. Janë gjithmonë të nxitur nga kriminelë të tjerë.

Shigjetari është një shenjë shumë e zakonshme mes shkelësve të ligjit. Sipas studimit kjo ndodh pasi Saturni është planeti që i mbron dhe i bënë të vështirë për ‘u kapur. Jan mjeshtra të vjedhjes dhe nuk i dëmtojnë viktimat e tyre.

Të lindurit në shenjën e Luanit, sipas studimit, cilësohen “thjesht” të rrezikshëm. Këtë gjë studimi e bazon edhe rastin e konteshës Erzsebeth Bathory, lindur në 17 gusht, 1560 e cila vrau mijëra njerëz.

Mes shenjave të ajrit, më e rrezikshmja duket se është Peshorja, e cila mbledh rreth vetes shumicën e kriminelëve me famë.

Sipas studimit, kjo shenjë që qëndron nën mbrojtjen e Afërditës, ka kapacitete për akte kriminale të armatosura dhe shumë të rrezikshme.

Të lindurit në shenjën e Binjakëve janë të specializuar për mashtrime dhe nuk e marrin asgjë shumë seriozisht në botën e krimit.

Por i kthejnë mashtrimet e tyre në vepra arti.

Ujori në fakt është një rast i veçantë. Sipas studimit, për të krimi është një hakmarrje, ose një lojë. Kjo bazohet në dëshirën e tyre të madhe për lojërat e kumarit dhe mashtrimet informatike.

Për ata që kanë lindur në shenjën e Demit, Virgjëreshës dhe Bricjapit, suksesi është shumë i rrallë në “fushën” e krimit. Sipas studimit, janë të rrezikshëm, por janë edhe kriminelët më të lehtë për tu kapur. Janë të rrezikshëm dhe karizmatik, por edhe kur janë të armatosur dhe shumë të sigurt, nuk arrijnë t’i shpëtojnë dorës së ligjit.

Ja dhe një shembull; vrasësi i John Lennon, Mark David Chapman, i cili ka lindur në 10 maj, pasi shkrepi 5 plumba kundër Lenon, nuk tentoi as të ikte me vrap, por qëndroi duke pritur policinë.

Por edhe këtu, sipas studimit, personat e shenjës së demit nuk duhet të mërziten nëse “ëndërrojnë” karrierë kriminale. Sipas specialistëve, Demi është një shenjë që ka sukses në pastrimin e parave; Janë shumë inteligjentë dhe preferojnë të veprojnë në vetmi, pa pasur persona të tjerë përreth.

Bricjapi në fakt është i bindur se është tipi i prerë për organizata kriminale dhe për të qenë i jashtë ligjshëm. Për këtë arsye shpesh herë janë të egër dhe sadist.

Ndërsa ata që janë të shenjës së Virgjëreshës, mund të kenë “të ardhme” në fushën e krimit ekonomik.

Janë gjithmonë thuajse të mbytur, por në sajë të temperamentit, shenja e ujit arrin t’ia dali mbanë.

Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit zakonisht janë shumë të dhunshëm, por edhe kanë shumë frikë.

Një prej vrasësve seriaë me probleme mendore, Charles Manson, është i shenjës së Akrepit. Por kriminelët që i përkasin shenjës së Gaforres janë më të zakonshmit në skedat e FBI-së.

Ndërkohë që shenjat e Peshqve, sipas studimit, preferon krimet që lidhen me drogën. Ndërsa Gaforret shqyhen për krimet që kanë, në shumicën e rasteve, shtysa personale dhe emocionale.

NOA

KOMENTE