English

Familja më e madhe në mbarë botën, ndodhet në Indi

Indi, 23 Shkurt NOA - 39 gra, 94 fëmijë, 33 nipër dhe mbesa dhe 14 kunetër, pra një total prej 182 personash : kjo është familja më e madhe në botë. “Themeluesi” i saj është indiani 64-vjeçar, Ziona Chana, guru i një sekti që lejon dhe mbështet poligaminë. Për ti bërë ballë nevojave të familjes, ose e thënë më mirë të kësaj tribuje, Zion aka ndërtuar në fshatin Baktawng, në Veri të shtetit Mizoram (në kufirin midis Myanmar-it dhe Bangladesh-it) një ndërtesë 4-katëshe me rreth 100 dhoma : “Chhuan That Run” ( Shtëpia e brezit të ri)

Ashtu si çdo baba i mirë, Ziona është mjaft entuziast për të gjithë pasardhësit e tij, madje e ndjen veten si “të përzgjedhurin e Zotit”. “Ai më ka dhuruar kaq shumë persona për të cilët duhet të kujdesem – shpjegon indiani – E konsideroj veten të lumtur që jam burri i 39 grave dhe kryetari i familjes më të madhe në botë” .

r.b/NOA

KOMENTE