English

Kërkesa: Vetëm Rusia mund të pengojë planin anti-Serb gjatë dialogut

E diel, 6 mars 2011, NOA- Nëpërmjet një deklarate të lëshuar nga Këshilli Nacional Serb për veriun e Kosovës është kërkuar prania e Rusisë gjatë bisedimeve me Kosovën.

Në të thuhej se, “Presidenti Tadiç dhe Qeveria e Serbisë duhet të këmbëngulin në praninë e tyre me çdo kusht, sepse vetëm pjesëmarrja aktive e OKB-së dhe e Federatës Ruse mund të pengojë planin anti-Serb të Washingtonit, Brukselit dhe Prishtinës.

Sipas tyre Rusia do shërbejë si garante për ruajtjen e pozitave dhe e kushteve të barabarta mes palëve.

a.y/NOA

KOMENTE