English

Obama shënon rekord diplomatik, dërgon ambasador kinez në Kinë

Uashington, 9 mars 2011, NOA- Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama, emëroi Sekretarin e Tregëtisë, Gary Locke, si ambasador të ri të vendit në Kinë.

Por në kundërshtim me ambasadorët e tjerë, Locke është gjysmë kinez dhe raportohet si Amerikano-Kinezi i parë i historisë që do të shërbejë në këtë post, në vendin e tij të origjinës. Gjatë punës së tij në Kinë një vend i rëndësishëm do i kushtohet tregtisë.

Senati miratoi gjatë ditës së sotme propozimin e presidentit për zëvendësimin e ambasadorit aktual, Jon Huntsman. a.y/NOA

KOMENTE