English

El Baradei, kandidat zyrtar për të zëvendësuar Mubarakun

Kajro, 10 mars, NOA – Kryetari i opozitës egjiptiane, Mohamed ElBaradei, pretendon të shpallë kandidaturën e tij zyrtare për të qenë presidenti i ardhshëm i Egjiptit.

Ky lajm bëhet me dijeni nga mediat egjiptiane, sipas të cilave, ai tashmë e ka shprehur ambicjen e tij për të garuar në këtë post dhe se ka premtuar madje edhe realizimin e

reformave më të thella demokratike. I njohur në të gjithë botën, si ish-kreu i Agjencisë Bërthamore të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, tha se do të mbështesë hartimin e kushtetutës së re.

n.e/NOA

KOMENTE