English

Mary Lu Zahalan Kennedy- personi i parë në botë i diplomuar në "Bitëllsologji"

Liverpul, 16 Mars NOA- Një ish-Mis kanadeze është personi i parë në botë që sapo ka mbaruar studimet master në Universitetin e Liverpulit për Bitëllsologji".

Në kursin “The Beatles” ishin regjistruar 12 studentë me kohë të plotë të cilët u mundën nga konkurrentja Mary, aktore, këngëtare dhe finaliste e Mis Kanadasë.

Mike Brocken, themelues dhe udhëheqës i masterit “Beatles”

thotë: "Ky është i vetmi program pasuniversitar në botë në llojin e vet”. Kursi ka zhvilluar çështje të ndryshme, si : analiza e metodës së kompozimit të “Beatles”, por gjithashtu janë analizuar dhe aspektet sociologjike (Liverpuli ka ndihmuar në modelimin e muzikës së kuartetit).

"Unë jam krenare për arritjet e mia. Ishte një kurs sfidues dhe i këndshëm ku shfaqej një pasqyrë e madhe e ndikimit që Bitëllsat kanë pasur dhe kanë në të gjitha aspektet e jetës”.

Ajo pritet të kthehet me burrin dhe dy vajzat e saj në Kanada ku do të vazhdojë sërish studimet në lidhje me muzikën.

a.e/NOA

KOMENTE