English

Nikolin Jaka: Amnistia fiskale, e domosdoshme

Tiranë, 18 mars, NOA – Mjafton të përmendim vetëm gjyqet pa fund mes qytetarëve e bizneseve për shlyerjen e detyrimeve, të cilat zgjaten e stërzgjaten duke harxhuar kohë dhe para’ nga palët, që ta cilësosh si të drejtë vendimin e qeverisë për amnistinë fiskale të detyrimeve të papaguara.

Kështu është shprehur Nikolin Jaka, drejtor i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, gjatë tryezës së posaçme të zhvilluar sot në Tiranë, mbi dhënien e opinioneve rreth amnistisë fiskale.

Sipas tij, Dhoma e Tregtisë ka qenë një nga kërkueset kryesore ndaj qeverisë për zbatimin e një mase të tillë, duke e cilësuar si fitimprurëse për ekonominë, biznesin dhe qytetarin.

“Amnistia paraqitet me rëndësi për biznesin, pasi i siguron atij një frymëmarrje duke i dhënë mundësi që të ecë para”, tha ai.

Pa përkrahur në asnjë mënyrë, ashtu siç ka bërë edhe qeveria në fakt, që nga amnistia fiskale të përfitojnë paratë e papastra apo bizneset e dyshimta ...(vijon)

n.e/NOA

KOMENTE