English

Policia e Shtetit: Nuk ka denoncime të qytetarëve për kartëmonedhat false

Tiranë, 2 prill 2011, NOA – Ndërkohë që disa gazeta të përditshme shkruajnë për hedhjen në Shqipëri të një sasie të madhe eurosh e dollarësh të falsifikuara në prag të fushatës elektorale, Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit sqaron se nuk janë konstatuar ende denoncime të qytetarëve. Duke iu referuar këtyre shkrimeve të shtypit të shkruar strukturat e Policisë së Shtetit bëjnë me dije se nuk ka raste të denoncuara të qytetarëve të rënë pre e këtyre kartëmonedhave të falsifikuara, qofshin ato në euro, dollarë apo lekë. Gjithashtu policia thekson se nuk ka pasur njoftime as nga bankat për konstatime të rasteve të tilla.

Policia vëren se fenomeni i luftës kundër falsifikimit të monedhave dhe vënies së tyre në qarkullim ka qenë vazhdimisht në qendër të vëmendjes së punës së policisë.

Policia nënvizon se janë bërë përpjekje serioze për të goditur këtë fenomen duke bërë të mundur sekuestrimin e këtyre kartëmonedhave para hedhjes në qarkullim si dhe të kapjes së tyre në rastet kur ato janë hedhur në qarkullim.

Në këtë kontekst Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit i fton të gjithë qytetarët dhe institucionet e ndryshme që të denoncojnë në Policinë e Shtetit çdo rast që ka të bëjë me falsifikimin e kartëmonedhave.

mit/NOA

KOMENTE
  • Erma Xhillari21:43 - 02 Prill 2011
    Subvencioni, nje fjale e harruar ne Shqiperi Ekonomia shqiptare po ecen drejt nje "rruge te sigurt" ne kete fushate elektorale. Me shume se kurdohere tjeter kjo del gjithmone neper zgjedhjet elektorale ku ne papritur ndeshemi ne nje sere problemesh qe duken te pazgjidhshme dhe me te drejte shqetesohemi per nje krize ekonomike te mundshme, kur nderkohe po ne, para nje viti trumbetuam me te madhe nje arritje te finances shqiptare dhe te financiereve per daljen nga kriza ekonomike boterore. Krize te cilen Greqia e ndjeu ne te gjitha fushat e saj. Me te drejte INSTAT ngre problemin e rritjes se cmimeve, ku inflacioni ka kapur shifrat 4.5%, Rreth ketij problemi ngre shqetesimin e tij dhe ministri i bujqesise Genc Ruli qe si te gjithe politikanet tane vetem shtron nje liste problemesh dhe legjitimon abuzimet dhe ben kritikun e politikave boterore ne ekonomi. "Jane politika te gabuara ne rang boteror" shprehet ai duke u justifikuar qe ne jemi te varur nga rritja e cmimit boteror dhe se prodhimi vendas nuk i mbulon nevojat e popullsise.Nje fluks informacionesh dhe akuzash dalin ne drite. Duket sikur shteti po shkon drejt nje te tatepjete pa mundesi ngritje dhe ne nuk na mbetet gje tjeter vecse te presim sesi do te perfundoje kjo lufte politike qe shqetesimet te bazuara ne fakte reale papritur zhduken si me magjine e votes se lire,ku secili nga ne derdh nje pjese te ekonomise personale duke u bere vete politikani dhe zgjidhja e vetme e mundshme e kesaj situate te ndere ekonomike. Dhe themi, fituam. Paradoksi "kush ecen ngadale shkon larg" duket sikur nuk ka fund tek ne. Edhe sa do te vazhdoje kjo ecje? Por e verteta duket e pashprese,dhe alarmuese fakti qe, demet ndaj buxhetit te shtetit arrijne ne shifrat 1.6 miliarde nga Doganat dhe Tatimet,thote kryetari i Kontrollit te Larte te Shtetit, Robert Ceku.Atehere nuk na mbetet gje tjeter vecse te shpresojme tek transfertat e emigranteve, por edhe aty ne vitin 2010 transferimi i parave per ne Shqiperi u ul ne 696 milion euro me pak se ne vitin 2009, dhe kjo mbulohet nga investimet e bizneseve te huaja ne vend vlera e te cilave arriti ne vitin 2010 ne shumen 827 milion euro, pra kemi nje kompesim, dhe njekohesisht akumulim prej 131 milion eurosh. Bisedimet dhe mareveshjet jane ne rruge e siper.E tere politika eshte vene ne levizje per nje stabilitet te mendimit dhe te veprimit te lire. Z.Tomas Kantrimen ve theksin mbi domosdoshmerine e dialogut politik institucional dhe rendesine e pavaresise e te profesionalizmit te mediave. Sa do ta mbajne kete stabilitet politika shqiptare? Kjo eshte nje pikpyetje qe le per te deshiruar. Shqetesimet kane filluar tashme,vrasja-akuze e njeres pale ndaj tjetres sapo ka filluar. Qytetaret do te dine te perzgjedhin alternativen e tyre. Alternativa e Edi Rames eshte "fajin e ka Saliu" dhe alternativa e Sali Berishes eshte "pozita eshte e korruptuar". Si duhet kuptuar kjo!? Qytetaret do te dalin pa alternativa, ata do te zgjedhin vetem nje dite per te vendosur fjalen e tij dhe moton per kater vitet e ardhshme. "Une dua te jetoj si qytetar i lire dhe i mireqene"