English

Franca dëshiron tërheqjen nga Shengeni

Paris, 22 prill 2011 - Franca po e konsideron pezullimin e përkushtimeve të saj në marrëveshjen e Shengenit për shkak të fluksit të madh të imigrantëve nga Tunizia dhe Libia, transmeton agjencia Reuters një burim pranë presidencës franceze.

"Na duket se kemi nevojë për një mekanizëm, i cili do të na lejojë që, në rast të çrregullimit sistematik të njërit nga kufijtë e jashtëm të BE-së, të intervenohet me suspendim të përkohshëm për aq sa zgjat çrregullimi", ka thënë ky burim i cituar nga RFE.

KOMENTE