English

Gjumi rrit në strukturë foshnjat

Atlanta, 2 Maj NOA - Kur bebet bëjnë një pushi më të gjatë se zakonisht në gjumin e tyre do të thotë se trupi i tyre është duke u zgjatur, madje duke u rritur në strukturë. Diçka e tillë është provuar në një studim të kryer nga Michelle Lampl, nga “Emory University” në Atlanta.

Rezultatet do të publikohen më revistën Sleep.

Nga ky studim u bë e ditur se gjatë një ditë në qoftë se fëmija kalon rreth 4 deri në 5 orë në gjumë, atëherë gjithçka lidhet me zhvillimin e tij, ku madje mund të pësojë një ndryshim në strukturë në harkun e 48 orëve në të cilat gjumi është ekstra dhe diçka e tillë duhet thënë se është regjistruar.

r.b/NOA

KOMENTE