English

AI: Korea Veriore mban 200.000 të burgosur në kampe

SHBA, 4 prill, NOA - Amensty International tha se Korea Veriore mund t'i ketë zgjëruar kampet e punës për të mbajtur rreth 200.000 të burgosur në "kushte të tmerrshme". Amnesty e hartoi raportin duke u bazuar në pamjet nga sateliti dhe dëshmitë e ish të burgosurve dhe rojeve të burgut. Krahasimet e bëra me pamjet e mëhershme staelitore tregojnë "zgjërim të dukshëm të shkallës së kampeve", tha organizata për të drejtat e njeriut.

NOA

KOMENTE