English

Mini-robot për të eksploruar trurin

Tel Aviv, 24 maj NOA - Një mini-robot për të projektuar në neurokirurgji dhe për të kontribuar në mënyrë tepër precize në disa pjesë tepër delikate në tru.

Është ky një ndër instrumentet më inovativë të prezantuar mes ditës së djeshme dhe të sotme në Tel Aviv dhe kjo në kuadër të edicionit të 10-të të Ilsi-Biomed, forum i takimeve mes kompanive dhe ndërmarrjeve shkencore – italiane dhe izraelite.

Aktualisht ato janë të impenjuara në projekte të përbashkëta për shkëmbim eksperiencash në terrene bio-mjekësore.

r.b/NOA

KOMENTE