English

Zbulohet pasioni i ri i të moshuarve

Romë, 25 maj 2011, NOA- Dita-ditës po shkurtohen gjithnjë e më tepër distancat mes moshave të vjetra dhe teknologjive të reja, duke zbuluar kështu një pasion të ri të moshës së tretë.

Kjo vihet re në një kërkim të bërë nga eBay, nga ku rezulton se “gjyshërit” rezultojnë të jenë rreth 700 mijë përdorues aktiv, qoftë në njoftime, adresa por edhe nëpërmjet shitje-blerjeve që ofron teknologjia e internetit.

Në këtë klasifikim special rezulton se janë meshkujt ata që dominojnë këtë përdorim me 71% ndërsa femrat kapin shifrën 29%.

Ndërsa studimi i organizuar në nivel rajonal tregon se për sa i përket Lombardisë, nga 96 mijë përdorues të internetit, 68 mijë janë klasifikuar si “gjyshërit e internetit”.

a.y/NOA

KOMENTE