English

Hitleri dhe shkolla naziste për qentë që flasin

Angli, 30 Maj NOA - Qen që flasin dhe kjo si armë përdoruese për luftën.

Duket tema e një filmi, por gjithçka është e vërtetë: nazistët kishin menduar dhe për këtë fakt.

Diçka e tillë mbështet nga Jan Bondeson, docent i Universitetit në Cardiff, në librin e tij “Amazing Dogs: A Cabinet Of Canine Curiosities” (“Qentë e jashtëzakonshëm: kabineti i kurioziteteve për qentë”).

Sipas kërkimeve të profesorit, nazistët shpresonin që qentë, të konsideruar si qenie me inteligjencë afërsish sa ajo njerëzore, mund të komunikonin me SS dhe të merrnin pjesë në operacione lufte.

Adolf Hitler ishte i dashuruar me qentë kjo tashmë dihej: vrau Blondin, pastorin e tij gjerman dhe kjo para se të vetëvritej në bunker në 1945.

Megjithatë me sa duket, ai ka hapur dhe një shkollë për të mësuar miqtë më të mirë të njeriut për të komunikuar.

“Tiersprechschule Asra” (shkolla e gjuhës së kafshëve) është hapur gjatë viteve 30 në Leutenburg, pranë Hannover dhe qëndroi e hapur përgjatë gjithë luftës.

r.b/NOA

KOMENTE