English

Depresioni pas lindjes prek edhe burrat

E diel, 5 qershor 2011, NOA- Edhe pse nuk lindin, burrat vuajnë pas lindjes njëlloj si gratë.

Diferenca mes tyre është se ata mund të ndihen keq edhe gjatë shtatzanisë edhe pse piku i çrregullimit apo shqetësimit që prek 1 ndër 10 baballarë (si para ashtu dhe pas lindjes së fëmijës, në krahasim me nënat që raporti është 1 me 7), ky kulm shënohet ndërmjet muajit të 3 dhe atij të 6 të muajit të jetës së të fëmijës.

Ky problem është studiuar dhe vërejtur nga “Instituti i atësisë” në Angli, pasi një burrë u shpall i pafajshëm, pasi akuzohej se kishte vrarë të bijën 6 muajshe, pasi vuante nga depresioni pas lindjes.

a.y/NOA

KOMENTE