English

Proteinat në mëngjes pengojnë kilet e tepërta

Itali, 5 Qershor NOA - Mëngjesi i pasur me produkte proteinike redukton ndjesinë e urisë gjatë ditës.

Me pak fjalë lamtumirë “ushqimeve të shpejta”, në rast se mëngjesi është i shëndetshëm dhe i pasur me proteina.

Diçka e tillë është konfirmuar dhe vitin e kaluar nga studiues të rekomanduar nga Universiteti i Connecticut, por dhe sipas hulumtimit të drejtuar në Missouri dhe më pas i publikuar në Obesity.

Sipas tyre ushqimet me proteina janë të shëndetshme pasi ndihmojnë në mbajtjen në formë të fizikut tonë.

Heather Leid, studiuesja që drejtoi këtë hetim, ka analizuar oreksin duke matur nivelin e disa hormoneve që kanë lidhje me ndjesitë e urisë dhe kjo nëpërmjet rezonancave magnetike funksionale (fMRI) për të identifikuar zonat e turit që aktivizohen gjatë urisë.

r.b/NOA

KOMENTE