English

Turqi, partia në pushtet fiton zgjedhjet

Ankara, 13 qershor, NOA -Partia në pushtet ka fituar mandatin e tretë në zgjedhjet parlamentare të Turqisë.

Megjithatë, rezultatet tregojnë se Partia e Drejtësisë dhe e Zhvillimit, e kryeministrit, Rexhep Taip Erdogan nuk e ka fituar shumicën prej dy të tretave në parlament, dhe kjo mund ta detyrojë këtë parti që të kërkojë mbështetjen e forcave tjera politike për ndryshimet kushtetuese.

Nga 99 për qind të votave të numëruara, partia e Erdoganit ka fituar 50 për qind. Televizitoni shtetëror turk TRT, njoftoi se grupi kryesor opozitar, Partia Republikane e Popullit ka fituar 26 për qind të votave.

KOMENTE