English

Në 5 raste H1N1 ka sulmuar në zemër

Itali, 25 Gusht NOA - Në Itali për herë të parë, është observuar virusi i gripit të famshëm H1N1 – përgjegjës për të ashtuquajturin gripi A.

Është bërë e ditur se ai nuk ka goditur epitelin e rrugëve të frymëmarrjes ose të aparatit gastrointestinal, se sa ato kardiake të zemrës dhe cipën e saj.

Studimi, i realizuar në një vajzë 11-vjeçare, e cila u nda nga jeta vitin e kaluar, u prezantua në seminaret e “Erice” mbi emergjencat planetare të doktor Buonaguro në Institutin kombëtar “Pascale”, në Napoli të Italisë.

r.b/NOA

KOMENTE